( الحور العين ) هتقولك ازاي تعملي منين بالملبن والعجوة:
مقادير
مقادير الحشو

- 2\1 كيلو دقيق=3كوب ونصف
- 10 جرام خميرة=1معلقه معلقه صغيره
- 5 جرام ملح=نصف معلقه صغيره
- 15 جرام شمر محمص=1معلقه كبيره
- 15 جرام ينسون محمص=1معلقه كبيره
- 200 جرام زبدة=1كوب
- 100 جرام لبن للعجن=نصف كوب او حسب العجن
مقادير الحشو
- 150 جرام ملبن=1كوب
- 150 جرام عجوه=1كوب
- 50 جرام زبدة =2معلقه كبيره
- -فى العجن نضيف دقيق وخميرة وملح وشمروينسون وزبدة ونخفقهم مع بعض لحد ما يكون الخليط رملى ونضيف اللبن ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه ونضعها فى بوله ونغطيها بكيس بلاسيتك ونسيبها تخمر نصف ساعه لمدة ساعه فى مكان دافئ
- -فى بوله نخلط زبدة مع عجوه حتى تجانس الخليط, وفى بوله اخرى نخلط زبدة مع ملبن حتى تجانس الخليط
- على الرخامه نعملها رول طويل ونفردها ونقطعها على شكل اصابع ممكن نعمل حبه ساده
- -على الرخامه نعملها رول طويل ونفردها ونضع فيها حشو الملبن ونقفلها كويس ونقطعها على شكل اصابع
- -على الرخامه نعملها رول طويل ونفردها ونضع فيها حشو العجوة ونقفلها كويس ونقطعها على شكل اصابع
- فى صاج مدهون زيت نرص صاج منين سادة وصاج اخر منين ملبن وصاج اخر منين عجوه ونسيبها يخمر نصف ساعه فى مكان دتفئ ونرش عليهم سمسم
- - وندخل الصاجات الفرن على نار متوسطة او درجه حراره 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- -ويقدم وبالف هنا وشفا ( الحور العين)
0 التعليقات:
إرسال تعليق